vineri, 23 noiembrie 2012

Cind"urgenta"inlocuieste"medicina de familie


   Specialistii din medicina bihoreana s-au reunit in Sala Primariei ORADEA pentru a discuta despre cum,cind si de ce se adreseaza "pacientul"bihorean direct spitalelor..
      "Mai tranşant a fost dr. Gheorghe Carp, managerul Spitalului Judeţean, care a indicat şi principalii vinovaţi: medicii de familie. "Bolnavii merg direct la spitale pentru că medicii de familie nu îşi fac treaba cum trebuie. În Oradea, de exemplu, Primăria a vândut medicilor de familie cabinetele (n.r. - din fostul Dispensar de Pediatrie) din strada Tudor Vladimirescu la cele mai mici preţuri din ţară, cerând în schimb un singur lucru: să crească gradul de satisfacţie a pacienţilor. Acest lucru nu s-a întâmplat. Poate şi pentru că medicii de familie sunt singurii care nu răspund în faţa nimănui, şi poate ar trebui să răspundă în faţa comunităţilor locale", a spus Carp.
Deşi a încercat să-şi "disculpe" colegii, dr. Monica Vaida, preşedinta Asociaţiei Medicilor de Familie din Bihor, nu a reuşit să demonstreze contrariul, şi nici măcar să arate că există medici de familie care îşi respectă programul de lucru.
Articol preluat de pe "BIHOREANUL" ,aici puteti citi intregul articol .

Niciun comentariu: