sâmbătă, 23 aprilie 2011

LUMINA INVIERII

          Si-n acest an,ca mai in toti ultimii.....popii se vor cara cu avionul in sensul ca vor avea rolul de ,,purtatori de lumina",pe calea aerului....Unde-s traditii le in care amaritii de crestini plecau de pe la IERUSALIM cu 2,3 luni inainte....pe jos,doar cu puterea credintei si o amarita de torta?







Stiri de genul:,,Credincioşii din Maramureş vor primi în această noapte Lumina Sfântă adusă de la Sfântul Mormânt din Ierusalim. Aceasta va ajunge în jurul orei 22.00 la Baia Mare şi va fi preluată de Preasfinţitul Iustin Sigheteanul, epicopul vicar al Maramureşului şi Sătmarului, chiar de pe Aeroportul Baia Mare'',abunda pe toate canalele....Ete' na'..ca no-i mai putea aprinde luminita decit de la lumina adusa cu avionul de vreun foarte-curios sau strimb-credincios in rochie!!
Tare interesant cum vin al dreaq avioane,care pe la 18,pe la 20 sau mai stiu eu ce ore...

Ca sa nu se creeze aglomeratii la impartirea de scinteiutze,prea-curviosul a trimis in teritoriu dreapta lege ca cum ca :
""Lumina Sfanta va fi oferita clerului si credinciosilor prezenti la Catedrala patriarhala la slujba de Inviere (ora 24.00), de catre patriarhul Daniel.

Potrivit Patriarhiei, protoieriile Arhiepiscopiei Bucurestilor si alte eparhii din tara ale Patriarhiei Romane sunt invitate sa trimita delegati la Aeroportul International "Henri Coanda" - Salonul Oficial - Corp C, sambata, in jurul orei 18.00, pentru a primi Lumina Sfanta de la Ierusalim si a o oferi preotilor si credinciosilor ortodocsi din alte regiuni ale tarii.
  ""
Deci...coada si joc de glezne....

Niciun comentariu: